FAQ

ORDERS
Hoe kan ik mijn order wijzigen of annuleren?
We verwerken en verzenden de bestellingen zo snel mogelijk. Het toevoegen van items of het annuleren van bestellingen kan alleen worden gedaan totdat de bestelling is verzonden. Neem voor wijzigingen of annuleringen van bestellingen contact op met support@byolive.org of ga naar onze ‘contact’ pagina. We zullen altijd doen wat we kunnen om u zo goed mogelijk te helpen.

Waar worden de bestellingen verzonden?

Vanuit ons kantoor in Weert, Nederland

Verzend je plastic vrij?
Wij verzenden de producten in een plastic vrije envelop of in een gerecycled kartonnen doos.

BETALING
Welke betaalmethoden worden geaccepteerd?
We accepteren iDEAL, PayPal en Creditcard.

 

PRODUCTEN
Waar komt onze bamboe vandaan?
Onze bamboe komt uit het Anji-gebied in China. De Chinese bamboeproductie is het meest geavanceerd en efficiënt. Chinese bamboeproductie het meest geavanceerd en efficiënt. Wortels worden gebruikt om voedsel van te maken, van de grote zware delen van de bamboe worden meubels gemaakt en van de kleinere delen worden tandenborstels, eetstokjes of tandenstokers gemaakt. China heeft strikte regels voor het oogsten van bamboe. En momenteel gebruiken we slechts 1% van de beschikbare bamboe.

 

Hoe zit het met de panda’s?
De bamboesoort die we hebben geselecteerd is MOSO-bamboe. Dit is een CO2 neutrale grassoort die tot wel meter per dag groeit. De bladeren van MOSO-bamboe groeien tot 28 meter hoog, zodat de bladeren buiten het bereik van de panda vallen. Omdat panda’s alleen bladeren eten die ze kunnen bereiken, eten ze niet de bamboe die wij gebruiken. Wij houden van panda’s!

 

Welk materiaal is gebruikt voor de tandenborstelhaartjes?
Onze borstels zijn gemaakt van volledig biologisch afbreekbare en BPA-vrije Eco nylon, die ook nog eens een zachte tot medium hardheid hebben, waardoor een schoon gebit gegarandeerd is. Dankzij de biologisch afbreekbare kop kan onze tandenborstel in zijn geheel gerecycled of gecomposteerd worden. Je kan 'm zelfs in de tuin begraven!

 

Zijn de producten vegan vriendelijk?
Onze producten zijn nooit getest op dieren en dat zal ook nooit gebeuren! Wij zijn dieren-vriendelijk!

 

Welk materiaal is gebruikt voor de roestvrijestalen rietjes?
Onze roestvrijstalen rietjes zijn gemaakt van hoogwaardige, food grade materialen. De rietjes geven geen metaalachtige smaak. Onze rietjes hebben ronde, gladde uiteinden zonder scherpe randen. Daarnaast zijn onze rietjes geschikt voor zowel warme als koude drankjes.