Maria Stasio -

3 technieken om je kinderen milieubewust op te laten groeien

Blog Berichten

De kinderen zijn de toekomst. Zij gaan het grootste gedeelte van deze toekomst meemaken waarin het klimaat een steeds grotere rol gaat spelen in het dagelijkse leven. Met de huidige opwarming van de aarde en de daarbij behorende problemen, is het belangrijk om ze al vroeg iets te leren. Ze moeten op jonge leeftijd meekrijgen dat ecologisch leven heel waardevol is. Niet alleen voor de wereld, maar ook zeker voor hun toekomstige zelf. Als maar genoeg kinderen begrijpen dat milieubewust leven een oplossing is voor het klimaatprobleem, moet het goedkomen. De toekomst ziet er dan rooskleurig voor ze uit. Maar dit begint dus met het bewustzijn creëren. Hier zijn 3 manieren om je kinderen milieubewust op te laten groeien:

 1. Communicatie
  Deze optie ligt voor de hand, maar is wel heel essentieel. Door er met kinderen over te praten, leren ze al vroeg hoe belangrijk het is. Uiteraard is het niet nodig om ze bang te maken met een of ander doemscenario. Maar door de natuur en de dieren erbij te betrekken, snappen kinderen al op vroege leeftijd dat ze zelf een impact hebben. Dit zorgt er op latere leeftijd alleen maar voor dat ze meer milieubewuste keuzes gaan maken. Bovendien groeien de kinderen van je kinderen dan ook weer op met dezelfde denkwijze. Zeker voor latere generaties gaat de impact van ecologisch leven meer en meer van belang zijn. Met de juiste basis zorg je er dus voor dat kinderen met de relevante fundamentele kennis opgroeien.

 

 1. Ecologische producten gebruiken

Een makkelijke manier om je kinderen milieubewust op te laten groeien, is door veel ecologische producten te gebruiken. Denk hierbij aan producten die je kinderen ook gebruiken. Een mooi voorbeeld van zo’n product is een 100% Moso Bamboe Kindertandenborstel. Deze tandenborstel komt in een set van 4 stuks die aan de hand van een diertje van elkaar te onderscheiden zijn. Dit maakt het voor kinderen niet alleen een duurzaam alternatief, maar ook een leuke. De 100% Moso Bamboe Kindertandenborstel is gemaakt van bamboe en daardoor volledig te recyclen of composteren. Je verkleint daarmee al op jonge leeftijd de ecologische voetafdruk van je kinderen. Bovendien leren ze er tegelijkertijd nog iets van ook.

 

 1. Geef het goede voorbeeld

Als kind kopieer je bewust en onbewust de gedragseigenschappen van je ouders. Dit is zeker het geval wanneer je vaak met elkaar in contact komt. Geef dus het goede voorbeeld door zoveel en zo vaak mogelijk milieubewust te leven. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in energiebesparende maatregelen. Zet niet altijd de verwarming hoger wanneer het koud is, maar trek een dikke trui aan. Zo leer je kinderen dat het koud hebben niet altijd hoeft te betekenen dat de verwarming hoger moet. Bovendien kun je de vleesconsumptie minimaliseren, zo min mogelijk plastic verpakkingen kopen en niet onnodig lang douchen. Dit soort gedragseigenschappen pikken kinderen al vroeg op en zijn vervolgens heel lastig te verleren. Het wordt ook op latere leeftijd een gewoonte voor ze. Ook zo groeien je kinderen milieubewust op.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • 3 technieken om je kinderen milieubewust op te laten groeien

  Maria Stasio -

  3 technieken om je kinderen milieubewust op te laten groeien

 • 3 meest effectieve manieren om meer ecologisch te leven

  Maria Stasio -

  3 meest effectieve manieren om meer ecologisch te leven

 • 5 legitieme redenen om ecologische producten te gebruiken

  Maria Stasio -

  5 legitieme redenen om ecologische producten te gebruiken