Maria Stasio -

5 legitieme redenen om ecologische producten te gebruiken

Blog Berichten

Steeds meer mensen hechten waarde aan ecologische, duurzame maatregelen om de planeet in bescherming te nemen. Deze trend is al een aantal jaren geleden in gang gezet, maar begint steeds meer bijval binnen de maatschappij te krijgen. Voor velen is het alleen nog steeds niet helemaal duidelijk wat ecologische producten nu precies inhouden. Wat zijn ecologische producten? Waarom moet ik ecologische producten gebruiken? En waarom zijn ze duurzaam? Om op deze vragen antwoord te geven, zijn hier 5 legitieme reden om ecologische producten te gebruiken:

 1. Minimaliseren van nadelige effect op de natuur
  De eerste en waarschijnlijk meest logische reden is het minimaliseren van het nadelige effect die ‘normale’ producten hebben op de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plastic producten. Deze worden zo lastig afgebroken door de natuur, dat ze voor enorme vervuiling zorgen. Zeker de oceanen hebben hier enorm onder te lijden. Door plastic producten in te ruilen voor ecologische producten, wordt een enorme hoeveelheid onnodige vervuiling gestopt. Dit kan al zo simpel zijn als je plastic tandenborstel inruilen voor een 100% Moso Bamboe Tandenborstel.

 2. Verbeteren gezondheid van de maatschappij als geheel
  Het gebruik van alle ecologische producten brengt meerdere positieve effecten met zich mee. Niet alleen economisch gezien, maar ook in sociale zin. Een gezondere planeet is voor iedereen op aarde voordelig. Hoe meer mensen besluiten om deze denkwijze aan te nemen, hoe groter het effect in zijn geheel zal zijn. Een goede, optimale gezondheid is een basisbehoefte. Het feit dat we hier met zijn allen een positief effect op kunnen hebben, motiveert veel mensen om tot actie over te gaan.

 3. Je voelt je goed door je steentje bij te dragen
  De gevolgen zijn niet alleen significant goed voor de planeet en de maatschappij als geheel, maar ook voor jou persoonlijk. Het voelt goed om op dagelijkse basis het juiste te doen. Het brengt een bepaalde trots met zich mee wanneer je weet dat je je steentje bijdraagt. Je bent door het gebruik van ecologische producten namelijk niet alleen met jezelf bezig, maar ook met anderen.

 4. Een betere toekomst voor onze kinderen
  Voor kinderen nu en kinderen van de toekomst speelt dit onderwerp een grote rol. Zeker in deze tijd zijn zaken als klimaatverandering veel meer aanwezig dan enkele jaren geleden. Met het oog op de jaren die nog moeten komen, zijn ecologische producten een cruciale factor geworden. Een voorbeeld is de eerder genoemde 100% Moso Bamboe Tandenborstel. Ecologische producten als deze zijn volledig recyclebaar of kunnen gecomposteerd worden. Wanneer iedereen in de wereld deze zou gebruiken, scheelt dit voor duizenden kilo’s aan plastic afval. Minder CO2-uitstoot en minder onnodige zoogdiersterfte zijn het directe gevolg.

 5. Je bespaart geld
  Duurzame producten zijn over het algemeen veel efficiënter qua energieverbruik. Dit geldt niet alleen voor tandenborstels, maar ook zeker voor grotere producten binnenshuis. Zelfs huizen zelf zijn tegenwoordig veel meer ecologisch dan voorheen. Dit scheelt enorm in bijvoorbeeld stookkosten. Daarnaast bespaar je een hoop elektriciteit en geld door als voorbeeld een LED-licht te gebruiken in plaats van de traditionele gloeilamp. Kleine aanpassingen stapelen zich na verloop van tijd op tot grote besparingen.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • 3 technieken om je kinderen milieubewust op te laten groeien

  Maria Stasio -

  3 technieken om je kinderen milieubewust op te laten groeien

 • 3 meest effectieve manieren om meer ecologisch te leven

  Maria Stasio -

  3 meest effectieve manieren om meer ecologisch te leven

 • 5 legitieme redenen om ecologische producten te gebruiken

  Maria Stasio -

  5 legitieme redenen om ecologische producten te gebruiken